Forum Ezoteryczne Na forum znajdziesz zagadnienia związane z szeroko pojętą tematyką ezoteryczną. Zapraszamy do wspólnej dyskusji!
Drodzy Użytkownicy! Najeżdżając kursorem na napis "Szukaj" w prawym, górnym rogu ukażą się dwie opcje: Nowe Posty (pokazuje wszystkie nieprzeczytane posty), oraz Dzisiejsze Posty (pokazuje posty z ostatniego dnia).
(16.06.2012, 15:37)Elzbieta napisał(a): Co to jest nekromancja?
Ja zapłaciłem i zapłacę cenę za tamto obcowanie Ale ono mi dało informację a co Ty osobiście wiesz o świecie Demona ?! Było by to FASCYNUJĄCE Gdybyś napisała coś od Siebie bo przecież masz wiedzę ! Jesteś w pewnym stopniu Tu Wykładnią Wiedzy !
Cytat: Jesteś w pewnym stopniu Tu Wykładnią Wiedzy !
Kurtuazyjne stwierdzenie..... na szczęście w pewnym stopniu Nigdy nie byłam i raczej pewne, że nie starczy mi życia aby być TU najmądrzejszą. Cały czas się uczę, poznaję. A ogólnie znajdź mi taką osobę, która na pewno na każdy temat wszystko wie. Można być autorytetem w jednej, no.. może w dwóch dziedzinach. Nigdy w każdej.
Cytat:a co Ty osobiście wiesz o świecie Demona ?
O moim, który siedzi we mnie .... wiem już sporo. Póki co siedzi przyczajony, wpada na forum i obserwuje co też tu jeszcze natworzysz...
" To, co nas otacza, nierzadko można uznać za odbicie tego, co kryje się w naszych wnętrzach "
19.11.2021, 09:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.11.2021, 09:16 przez Gren.)
(26.05.2021, 14:40)123VvJamJest napisał(a): Czytanie tarota to nie jest nekromancja ! Nekromancja to obcowanie z demonem ! czasami również z spłaszczana na obcowanie z duchem ale to nie jest żaden duch bo duchy jako nie złe z założenia nigdy nie nawiązują tego typu połączenia !
Skąd taki wniosek. Nikt wyżej nawet nie wspomniał o traktowaniu wróżb jako obcowanie z demonem, jakkolwiek rozumieć określenie demon.
Cytat:
Elzbieta napisał(a): napisał(a):Co to jest nekromancja?
Ja zapłaciłem i zapłacę cenę za tamto obcowanie Ale ono mi dało informację a co Ty osobiście wiesz o świecie Demona ?! Było by to FASCYNUJĄCE Gdybyś napisała coś od Siebie bo przecież masz wiedzę ! Jesteś w pewnym stopniu Tu Wykładnią Wiedzy !
Obcowałeś z demonem trzeba było napisać o swoich doświadczeniach, wiedzy na ten temat.
Pragnę zwrócić uwagę na temat - nekromancja. Nie wszyscy zmarli po tamtej stronie stają się demonami.
Kim może być demon, w jaki sposób można mieć z nim do czynienia - jest wiele teorii głównie wywodzących się z wierzeń, praktyk religijnych. Demonem można też nazwać nasze drugie ja, nasze ego, nasze opętania czysto psychologiczne. Naprawdę, czy tak trudno pojąć różnicę istoty tematu.