03.11.2024, 14:17
Ameryka, wybory, rewolucje i Neptun – Mirosław Czylek 257 wyświetleń ·2 miesiące temu
Jest nowy wykład... mam link, pobiera się ale nie wyświetla
03.11.2024, 14:17
Ameryka, wybory, rewolucje i Neptun – Mirosław Czylek 257 wyświetleń ·2 miesiące temu Jest nowy wykład... mam link, pobiera się ale nie wyświetla
03.11.2024, 23:57
Na linki które się nie otwierają uważaj. Może być wirus Wybory w USA wygra ktoś od dawna ustawione
Najważniejsza z pogód to pogoda ducha
04.11.2024, 04:38
Najświeższy sondaż z USA.
Opublikowano wyniki badania "The New York Times" Według badania zleconego przez "The New York Times", Harris wygrywa w czterech tzw. wahających się stanach, Trump w jednym, a w dwóch Harris i Trump mają takie samo procentowe poparcie. Nadal są to różnice na granicy błędu statystycznego. Różnica w poparciu wynosząca 2 punkty procentowe ma miejsce również w Wisconsin: 49 proc. badanych deklaruje zagłosowanie na Harris, 47 proc. - na Trumpa. https://wiadomosci.wp.pl/ostatni-sondaz-...522651392a Nowy trend w USA. Niespodzianka na ostatniej prostej Kamala Harris prowadzi w czterech z siedmiu kluczowych stanów, podczas gdy Donald Trump w dwóch, a w jednym jest remis - wynika z ostatnich przedwyborczych sondaży. Przewaga kandydatki demokratów wciąż jest jednak bardzo wątła. Co więcej, istnieje badanie, według którego Harris i Trump idą łeb w łeb. Na dwa dni przed wyborami w USA żaden z pretendentów do Białego Domu nie może czuć się pewnie. https://wydarzenia.interia.pl/raport-wyb...Id,7848725 KARTY Kamala Harris - 3 Kielichy...5 Kielichów....Świat...- dociągane do Świat; 4 Miecze...5 Mieczy....Paź Buław Donald Trump - Sprawiedliwość...9 Denarów...Królowa Kielichów...dociągane do Królowej Kielichów; Koło Fortuny...Cesarzowa...Rycerz Kielichów Według kart wygra Donald Trump - ludzie widzą w nim lepszą przyszłość....... hmm remis też może być Stawiam na Trumpa.
04.11.2024, 17:50
Cytat:Złoża warte biliony. Tak Ukraina może przekonać Trumpa Bogate w tytan, grafit i lit zasoby mineralne Ukrainy, warte biliony dolarów, mogą stać się istotnym elementem w rozmowach prezydenta Wołodymyra Zełenskiego z Donaldem Trumpem, jeśli ten wygra nadchodzące wybory prezydenckie w USA - zauważa dziennik "New York Times". Cytat:Według "New York Times", obawiając się utraty amerykańskiej pomocy wojskowej w przypadku zwycięstwa kandydata Republikanów, Kijów szuka nowych sposobów na utrzymanie wsparcia ze strony Stanów Zjednoczonych. Prezydent Wołodymyr Zełenski podkreśla znaczenie ukraińskich zasobów naturalnych dla interesów gospodarczych USAhttps://wiadomosci.wp.pl/warte-biliony-j...716584160a Już się boją zakończenia wojny - to obiecał Trump.
,,Lepiej bez celu iść naprzód niż bez celu stać w miejscu, a z pewnością o niebo lepiej, niż bez celu się cofać”
– Andrzej Sapkowski "Będę wszędzie gdzie spojrzysz, ale nigdzie mnie nie znajdziesz i to będzie moja zemsta"
04.11.2024, 23:44
Wybory w USA: zasady głosowania i proces wyłaniania prezydenta. Koniec wyborczego maratonu 5 listopada to dopiero początek kolejnego długiego procesu - niżej link
https://www.infor.pl/prawo/wybory/prezyd...e_vignette
Jak Nie masz Nic do Powiedzenia to Po co Zaglądasz
05.11.2024, 17:28
Dla Polski nie ma większego znaczenia kto wygra, w każdym przypadku jesteśmy i będziemy między młotem a kowadłem.
06.11.2024, 11:34
(04.11.2024, 04:38)Elżbieta napisał(a): Najświeższy sondaż z USA.
06.11.2024, 14:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.11.2024, 14:44 przez dziki zwierz.)
(04.11.2024, 04:38)Elżbieta napisał(a): Najświeższy sondaż z USA. "Gratulacje dla Donalda Trumpa za wygraną w wyborach. Czekam na naszą współpracę dla dobra narodu amerykańskiego i polskiego" - napisał w środę przed południem premier Donald Tusk, nawiązując do pierwszych wyników wyborów prezydenckich w USA. Wcześniej gratulacje kandydatowi republikanów złożył prezydent Andrzej Duda oraz inni czołowi polscy politycy. https://wydarzenia.interia.pl/raport-wyb...n5DwgGP3Ww Swoje gratulacje dla Trumpa złożyli w mediach społecznościowych także inni czołowi polscy politycy. "No cóż, Panie Prezydencie Donaldzie Trumpie - udało się! Zwolniłeś kolejną osobę z Gabinetu Owalnego. PO PROSTU NIESAMOWITE. Gratulacje" - napisał w serwisie X były premier Mateusz Morawiecki.
w życiu można robić głupstwa
.....świństwa... nigdy
06.11.2024, 16:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.11.2024, 16:35 przez Marsowa panna.)
Cytat:KARTY Z mojej strony szacun za odwagę. Wystawiłaś swoje zdolności na obstrzał publiczny. Jak mało kto. Ja w nie NIE wątpiłam
06.11.2024, 21:48
Trampek wybory wygrał. Trąbi o tym cały świat. Mnie interesuje co dalej. Jak będzie przebiegać jego prezydentura. W jaki sposób zakończy konflikty wojenne. Czy spełni obietnice przedwyborcze, czy pozwoli mu na to elita zainteresowana konfliktami z których czerpie korzyści. Jak zareaguje Putin. Jest masa pytań, wątpliwości. Było niebyło Trump swoje lata ma. Jest sprawny fizycznie i umysłowo, jednak życie pisze swoje scenariusze. Żeby przypadkiem nie podzielił losu Kenedy,ego.
Szczerość to drogi dar więc nie oczekuj jej od tanich ludzi...
|
|