13.10.2021, 10:57
A runy ostrzegaly żeby nie iść tą drogą.
13.10.2021, 10:57
A runy ostrzegaly żeby nie iść tą drogą.
13.10.2021, 16:46
(13.10.2021, 01:09)Vel - Vel napisał(a): Nie będę ukrywać iż był to długi proces z przerwami zwątpienia, poddania się ponownie uczuciu żalu za tym co było. Jakby mi ktoś serce wyrywał. Dopiero powolne zrozumienie na ile mnie samą to niszczy wykonałam rytuał oczyszczający mnie. Później drugi w celu uzdrowienia stosunków. Ten ostatni był już skuteczny. To proste. Ostatni rytuał mógł okazać się skuteczny ponieważ wewnętrznie do niego dojrzałaś.. Pogodziłaś się ze stanem rzeczy, a to oznacza, iż wykonałaś go bez żalu w sercu. Wcześniej nie byłaś gotowa na rozstanie.
ŻYCIE JEST TYLKO SNEM, ALE NIE BUDZCIE MNIE
21.10.2021, 23:16
Cytat:To proste. Ostatni rytuał mógł okazać się skuteczny ponieważ wewnętrznie do niego dojrzałaś.. Pogodziłaś się ze stanem rzeczy, a to oznacza, iż wykonałaś go bez żalu w sercu. Wcześniej nie byłaś gotowa na rozstanie. I to jest sedno udanego rytuału - wizualizacja i koncentracja na celu. Nieskuteczny rytuał to taki, który wykonuje się jedno, a w sercu nadal tkwi żal za odcięciem od przedmiotu uczuć.
Prawdziwą miarą człowieczeństwa nie jest ani inteligencja, ani to, jak wysoką pozycję potrafi człowiek osiągnąć na tym szalonym świecie. Nie, prawdziwą miarą człowieczeństwa jest to, jak szybko potrafi on reagować na potrzeby innych i jak wiele daje z siebie.
Anthony Peake
22.10.2021, 14:49
Z nordyckimi bogami żartów nie ma. To surowi, wymagający bogowie. Było nie wróżyć z run.
w życiu można robić głupstwa
.....świństwa... nigdy
23.10.2021, 10:42
(22.10.2021, 14:49)Gren napisał(a): Z nordyckimi bogami żartów nie ma. To surowi, wymagający bogowie. Było nie wróżyć z run. Skąd to wiesz. Nie znasz mnie, nie wiesz czy znam mitologię nordycko germańską i chyba każdy kto wróży z run orientuje się skąd pochodzą runy. Prawdą jest, że Edd nie czytałam. Ograniczyłam się do ogólnej wiedzy o runach, o ich znaczeniu, a to wystarczy aby z nich korzystać.
„Kto wie, że popełnił błąd i nie próbuje go naprawić, popełnia drugi błąd.”
Konfucjusz
09.06.2025, 09:43
(23.10.2021, 10:42)Flowers napisał(a):(22.10.2021, 14:49)Gren napisał(a): Z nordyckimi bogami żartów nie ma. To surowi, wymagający bogowie. Było nie wróżyć z run. Nie wystarczy. Korzystając z run odwołujesz się nie tylko do nordyckich bogów. To także ich przodkowie i nigdy nie wiesz skąd przychodzi pomoc, ile musisz za nią zapłacić. Dla nich nie ma nic za darmo. Czy w ogóle nie zechcą potraktować cię surowo abyś nauczyła się radzić sobie sama bez zawracania im głowy. W ich mentalności, jakże innej od naszej, dobro może być złem.
Rejestrując się zobowiązujesz się do aktywności.
09.06.2025, 16:22
(09.10.2021, 23:06)Flowers napisał(a): Może masz rację, może . Uważam, że raczej nie. Masz rację, runa Isa nie jest najgorszą z run. Jednak widzisz, dla kogoś kto kocha to ma zasadnicze znaczenie. Chce już, teraz bo serce i dusza tego chce i nie może czekać. Isa to lód pod którym istnieje życie. Inne, ale jakże piękne. Taki też był ten człowiek. Dla mnie zimny i niedostępny, ale sam w innym świecie, swoim, był radosny i pełen wigoru. Dla mnie niedostępny, chłodny, zimny jak ten lód. Dzieliła nas bariera nie do przeskoczenia. A ja nie chciałam czekać na łaskawość kogoś, kto i tak był z innego świata. Cytat: Znaczenie runy ISA z blogu Szerszenia;http://runy.net.pl/content/runa-isa Cytat:Lód jest zimny i śliski Otóż to - śliski. Na wierzchu zimny i niebezpieczny, pod lodem jest podobny, groźny świat. Nigdy nie wiadomo na co się tam nadziejesz, co może cię spotkać. Może ławica malutkich, kolorowych rybek, a może rekin. Mówią, że słońce topi lody, uczucia też. To po części prawda. Uczucia potrafią zmiękczyć zimne jak lód serce. Pytanie co dalej, na co i kogo trafisz. Reasumując - Runa Isa w pytaniach o czucia nie wróży nic dobrego, pewnego. |
|