05.07.2021, 09:20
Można i trzeba jeść jak najczęściej i nie tylko kapustę kiszoną, ale pozostałe kiszonki, jak np. ogórki, buraki , nawet czosnek. Kisić można wiele warzyw. Problemem jest ich pochodzenie. Znajomy rolnik sam przestrzegał mnie przed brokułami, kapustą pekińską a nawet słodką, ogórkami, gdyż dzisiaj rolnicy muszą stosować opryski. W przeciwnym wypadku nic by nie urosło. To jedno. Dwa - są ludzie, którzy nie odróżniają kapusty kiszonej od kwaszonej . Kiedy usłyszałam w sklepie pytanie - na czym polega różnica...... byłam w szoku. Trzy - ekspedientki po prostu kłamią ... kiszona czy kwaszona nie ma dla niektórych różnicy. Często nie znają pochodzenia - producenta.
Natomiast kiedy pojawią się już problemy żołądkowe, dróg rodnych -np. grzybica po antybiotykach oraz wiele innych problemów, wtedy należy zastosować priobiotyki z apteki aby wybrać odpowiednie dla danej choroby. I tu już niestety konieczna jest wizyta u lekarza.
Natomiast kiedy pojawią się już problemy żołądkowe, dróg rodnych -np. grzybica po antybiotykach oraz wiele innych problemów, wtedy należy zastosować priobiotyki z apteki aby wybrać odpowiednie dla danej choroby. I tu już niestety konieczna jest wizyta u lekarza.