03.11.2012, 05:57
Jak powszechnie wiadomo, spożywanie soli kuchennej powoduje; obumieranie komórek, przedwczesne starzenie, nadciśnienie, tworzenie obrzęków, celulitis, a przede wszystkim ciągłe obciążenie nerek.
Zdecydowanie zdrowsza jest sól kamienna, gdyż nie powoduje tego typu zagrożeń i jest o wiele bezpieczniejsza, niż sól kuchenna.Jednak nie do końca.
Doczytałam się;
Zdecydowanie zdrowsza jest sól kamienna, gdyż nie powoduje tego typu zagrożeń i jest o wiele bezpieczniejsza, niż sól kuchenna.Jednak nie do końca.
Doczytałam się;
Cytat:Sól krystaliczna (himalajska) może wspomóc odnowę i utrzymanie równowagi energii w organizmie, zrównoważyć stosunek kwasów i zasad, rozpuszczać i uwalniać skrystalizowane odłogi (będące przyczyną chorób reumatycznych, kamieni nerkowych i pęcherzyka żółciowego), wspomaga wypłukiwanie metali ciężkich (takich jak merkury) z wypełnień dentystycznych oraz kadmu będącego skutkiem palenia i otaczających nas zanieczyszczeń, normalizuje ciśnienie krwi, oczyszcza jelita, leczy choroby skórne, układu oddechowego i wspomaga osłabienie uzależnień.Pytanie; czy jest to kolejny mit i chwyt reklamowy, czy prawda ?